A társasház alapozása, a mélygarázsszint valamint a vázszerkezet egy része monolit vasbeton szerkezetű. Az épületek falazata 38 cm vastagságú vázkerámia, az épületek egységesen 10 cm vastag hőszigetelő rendszerrel kerülnek kivitelezésre, a lakáselválasztó falak 30 cm vastagságú vázkerámia (tégla) hanggátló falazatok.

A födémszerkezet monolit illetve előre gyártott födémpallós kialakítású. A tetőszerkezet fa szerkezetű, melynek héjazata cserépfedés. A fa hatású, műanyag nyílászárókat a BERG System szállítja és építi be, az ablakok 3 rétegű üvegezéssel készülnek, a földszinti lakásoknál ragasztott biztonsági üvegezéssel rendelkeznek, a lakások bejrati ajtajai, MABISZ által elfogadott, több ponton záródó BERG gyártmányú biztonsági ajtók. Az árnyékolás technikánál, a korszerű és minden igényt kielégítő, alumínium zsalúzia rendszert használjuk.

A lakások kulcsrakészen, konyhabútor és világítótestek nélkül, fehérre festett falazattal kerülnek átadásra, de lehetőség van egyedi igények kivitelezésére is. A gyengeáramú rendszerek vezetékei, riasztó, nyitás érzékelő vezetékeinek kiépítése a lakás alapfelszereltségéhez tartozik.

Fűtési rendszer mennyezetfűtéssel biztosított, amely a használati melegvízzel együtt, központi gázüzemű kazánnal kerül előállításra. A lakások hűtési rendszerét központi (folyadékhűtős) hőcserélővel, mennyezet hűtéssel alakítjuk ki. A hűtési és fűtési energiát hőszivattyús rendszer szolgáltatja, melyhez megfelelő tároló kapacitású gázkazánok kapcsolódnak, hogy minden körülmények között ideális hőmérsékletet biztosítsunk a lakásokban. Minden lakás egyedi fogyasztásmérővel kerül átadásra a víz, használati meleg víz, áram, fűtés és hűtés tekintetében egyaránt. Így a lakások energia fogyasztása egyedileg mérhető és teljesen a használattól függő. Az épület energetikai besorolása BB minősítésű, a Zöld Otthon Hitel Programban meghirdetett kedvezményes finanszírozás feltételeinek megfelel.
A lakások áramellátó rendszere úgy kerül kialakításra, hogy minden konyhai berendezés tekintetében elektromos üzemű készülékek használata van betervezve.
Egyedi átalakítások és igények a kivitelezés fázisaihoz igazítva teljesíthetők, de az építészeti lehetőségek és engedélyezési keretek között. Az épület gépészeti központi elemek, a társasház tulajdonába kerülnek.