Termálfürdők

2019.07.01. 11:11

Eger igazi fürdőváros, a városban két gyógyfürdő és egy fürdő kórház működik, illetve 3 versenyuszodájával és nemzetközi hírű vízilabda csapatával igazi vízi sport központnak számít. Az Egri Termál fürdő 7 kültéri és 2 fedett medencével és egy verseny uszodával várja a fürdőzni és sportolni vágyókat egész évben. A fürdőt 1937-ben nyitották meg, 28-37 fokos medencékkel rendelkezik és az egri laksoknak egész évben kedvezményes belépőt biztosít.


 
Az Egri török fürdő, a török hódoltság idején, Arnaut basa építette, mely jellegzetes arany kupolájával és török stílusú építészetével a város egyik építészeti gyöngyszeme. Az egriek körében kedvelt gyógyfürdő 3 radonos medencével rendelkezik, melyek a talajból törnek elő és kiváló gyógyvizükkel számos betegség kezelésében nyújtanak élvezetes és hatásos gyógymódot. Ezen kívül további medencék, szaunák, gőzfürdő és masszázs terápiák segítik az itt feltöltődni és gyógyulni vágyókat.
 
Eger közvetlen környezetében számos további gyógyfürdőt találunk, Így az Egerszalók híres sódombjából előtörő ásványi anyagokban rendkívül gazdag gyógyfürdőket, a demjéni gyógyfürdőt és barlangfürdőt, a bogácsi termálfürdőt, a bükkszéki Salvus termálfürdőt és a mezőkövesdi Zsóry gyógyfürdőt. Eger 35 km es vonzáskörzetében további gyógyfürdők és termálfürdők, strandok is találhatók.