Gasztronómia és szabadidő

2019.07.08. 12:34

Egerben számos étterem, borozó és kávézó várja a helybelieket és a turistákat. Kitűnő lehetőség egy társasági összejövetelre vagy családi vacsorához beülni a Dobó-tér egyik teraszos éttermébe, vagy baráti beszélgetésekhez élvezni a sétáló utca valamely bárjának, borozójának vagy éttermének hangulatát. Az évtizedek óta ismert szépasszonyvölgyi borospincék jelenleg is a turisták kedvelt célpontjai de mára már számos borbár, borozó és extravagáns pince várja a bor kedvelőit a városban.Az elmúlt 10 évben a város teljes rekonstrukción esett át, mely napjainkban is zajlik. Megújult a Dobó-tér, kialakításra került a belváros patakmedre, hangulatos bicikliúttal és köztérrel, megújult az Egri Vár, a Városháza, a Líceum és számos templom és műemléki épület is.
A városban sétálni, élvezni a kisvárosi de ugyanakkor színes és pezsgő hangulatot, épp olyan kikapcsolódást nyújt, mint az Érsek kert több száz éves platánfái alatt megpiheni.
A város mára igazi európai várossá fejlődött, minden megtalálható benne ami a szórakozást, kikapcsolódást és feltöltődést segíti.
Eger több könnyűzenei fesztiválnak és kulturális rendezvénynek is helyet ad egész évben.
Ebben a városban egyaránt és együttesen élvezhető a kisvárosi nyugalom, a tiszta levegő, a történelmi környezet és a modern életérzés.