Eger egy igazi diákváros

2019.07.06. 15:58

Eger egy igazi diákváros, 13 általános iskolával, 19 középiskolával és az Eszterházy Károly Egyetem valamint az Egri Hittudományi Főiskola tekintetében két felsőoktatási intézménnyel is büszkélkedhetünk. Városunkban több ezer diák tanul folyamatosan és az aktív diákélet igazán színessé és pezsgővé varázsolja a város hangulatát. Így Egerben mindig történik valami.


Egerben élni akár a diákok vagy húszéves korosztály, akár a gyermekes családok számára, kitűnő választás. A nyugodt kisvárosi élet és pezsgő hangulat egyaránt jelen van Egerben, melyről a helyi szervezetek és csoportok, az itt tanuló diákok és a turisták együtt gondoskodnak.

Az egri diákok kiváló állami és egyházi iskolákból valamint magán iskolákból válogathatnak. Akár szakmai vagy gimnáziumi, illetve felsőoktatási és egyetemi tanulmányokat kíván valaki folytatni, diákként vagy munka mellett, a mi városunk kitűnő választás.

Az egri diákok kedvelt találkozó vagy tanuló helyei a szép panorámájú vársétány, a gyönyörű, több száz éves platánok lombjaival árnyékot adó Érsek-kert, a Dobó tér pihenő padjai vagy az Eger patak kanyarulatában kialakított, patak parti lépcsősor.
Számos hangulatos kávézó és fiatalok által kedvelt szórakozóhely nyújt kikapcsolódást az iskola idő után.
Egerben számos sportklub, sportközpont és szabadidős tevékenységnek helyet adó közösség nyújt lehetőséget az aktív sportoláshoz és kikapcsolódáshoz egyaránt.

A nemzetközi hírű NB-1 es ZF-Eger vízipóló csapatunk és az országos elismertségű Eszterházy-Eger NB-1 es kézilabda csapatunk melyre leginkább büszkék vagyunk.
Eger 2017-től a magyar vízipóló sport stratégiailag kiemelt helyszíne lett, melyet számos államilag támogatott beruházással is elősegítettek.